Морски транспорт

Превозът на стоки по море е най-разпространения вид транспорт за далечни разстояния с възможност за обслужване на големи обеми на товари от различен вид на най-достъпни цени, спрямо останалите видове транспорт.

Ние АИ КАРГО БГ предлагаме контейнерни превози от и до всички дестинации внос и износ в света, през пристанища Варна, Бургас и Солун. Компанията ни предлага организиране на превоз с контейнер между трети страни (cross-trade), от пристанище до пристанище и “от врата до врата”.

Oсвен стандартни контейнери (20’dv/40’dv/40’hc), може да Ви осигурим и специализиран транспорт с хладилни контейнери, транспорт на наливни товари с флекси-танкове, танк контейнери, транспорт на извънгабаритни товари с „flat-rack“ или „open top“ контейнери, както и на опасни (IMO) товари.

Организираме транспорт за по-малки на обем товари с групажни контейнери (LCL).

Въз основа на нашето много добро познаване на технологията на организиране на морските превози, както и от договорените ни преференциални цени с корабните линии, ние ще Ви предоставим сервиз с оптимално съотношение на цена, транзитно време и вид контейнер според нуждите Ви.

Като членове на международни спедиторски организации ние разполагаме с глобална мрежа от агенти по целия свят. Освен организиране на транспорт , ние осигуряваме и  цялостен мониторинг по движението на товарите. Ще изготвим за Вас индивидуално решение за всеки товар и ще Ви предложим допълнителни спедиторски услуги, които биха Ви били необходими като:

  • избор на подходящо контейнерно оборудване и маршрут с оптимално транзитно време
  • изготвяне на транспортни документи и акредитивни
  • застраховка на товара
  • информация за митнически формалности и митническо представителство внос, износ, транзит или складиране в пристанища Солун, Бургас, Варна или други;
  • претоварни операции на стоки и вещи , контейнеризация или деконтейнеризация
  • доставка или взимане на стоки от или до Ваш адрес

Видове контейнери и размери вижте тук.